Klarinette

Klarinette

Klarinette är stallets klippa och då syftar vi inte på hennes gråa päls utan på att hon är en fantastiskt pålitlig och stadig häst. Hon är en av stallets större hästar som passar många olika ryttare, både de som uppskattar dressyr och hoppning på banan och de som vill ha en pigg och säker häst i skogen. Hoppning är det Klarinette gör allra bäst. Ja, det händer faktiskt att vi tänker att hon kanske är för bra på att hoppa eftersom hon kan få även oerfarna hoppryttare att tro att de klarar nästan vad som helst. Men det är kanske mest ett pedagogiskt dilemma för oss som ridinstruktörer.

Klarinette tillhör släkten ”ette-hästar” och är mor till Owett som är ytterligare en storlek större än sin mamma. Men är man stor får man vara snäll och det stämmer definitivt när det gäller båda dessa hästar. Tack vare att Klarinette är så stabil och framåt ute i skogen och när det kommer till hoppning så är hon såklart också en uppskattad täthäst. Hon har de senaste åren gått som första häst eller ”master” på våra Hubertusjakter och gjort det mycket bra. Sitter man på stallets klippa kan nämligen utan problem hålla koll på sina vilda ryttare samtidigt som man vet att hon sköter allt vad gäller tempo och hoppning.

Fakta Klarinette
Född: 1998
Far: Levantos
Mor: Colette
Morfar: JudexXX
Färg och tecken: Skimmel
Övrigt: Född på Tunarp. Tillhör släkten ”ette-hästar” och är helsyster till Lafayette samt halvsyster till Gazette och Juliette. Mor till Owett född 2002.

Klarinette på Hubertusjakten 2006

 

Klarinette på Hubertusjakten 2010

Klarinette på Hubertusjakten 2011