Juni

Juni

Att lyckas fota Månadens häst brukar vara en ganska tidskrävande process som ofta innefattar upprepade plåtningar, havre, tålamod och lite fotoredigering. När det var dags för Juni att fotas så ställde hon snällt upp och poserade i olika vinklar och med öronen spetsade i flera minuter. Allt för att få visa upp sin fina stjärn! Förutom dessa uppenbara fotomodellkunskaper så har Juni också många trevliga egenskaper som ridhäst. Hon är en positiv och snäll liten häst som är så där lagom pigg. Hon trivs bra ute i skogen och tycker mycket om hoppning. Juni är kanske inte en häst som sticker ut men hon är uppskattad av många ryttare på ridskolan och på våra ridkurser och väl värd att pröva om du inte redan gjort det.

Juni är inköpt och kommer ursprungligen från Tyskland. Hon kom hit till Tunarp år 2005 och hittade snabbt sin plats i hästflocken och i ridverksamheten. Vi vet oftast inte så mycket om hur livet sett ut för våra inköpta hästar innan de kom till oss men hon har tydligen tävlat en del i hoppning.  Efter den här veckans plåtning med Juni, som ni kan se nedan, så kan man dock börja fundera på om Tunarps egna supermodell inte bara tränat hoppning utan också hur man för sig framför kameran.

Fakta Juni
Född: 1997
Far: Nimroy
Mor: Delaware
Morfar: Dorn
Färg och tecken: Brun, stjärn, vb: vt fl krnd., hfr: vt fl krnd
Övrigt: Inköpt 2005, kommer ursprungligen från Tyskland och kallades tidigare Naomi.