Juliette

Juliette

Om man någon gång varit med och ridit in en unghäst så vet man att det skapas ett särskilt band till just den hästen. Så är det mellan mig (bloggerskan) och fina Juliette. Hon var visserligen inte alldeles nyinriden när jag började rida på henne men hon behövde fortfarande lite extra träning för hon var ganska hetsig och lite bångstyrig på den tiden. Men vilken häst det blev av henne till slut! Pigg, känslig, snabb, trevlig i dressyren och minst sagt fantastisk på hoppbanan. Det finns verkligen ridturer på Juliette som fortfarande får mig att le. Ni som haft turen att rida henne håller säkert med. Juliette är en del i släkten av ”ette-hästar” och halvsyster till Gazette, Klarinette och Lafayette. Hon är själv mor till valacken Nocett som föddes år 2001 och precis som många i den där släkten är hon en underbar häst med mycket personlighet.

Tyvärr är Juliette också något av en olycksfågel och hon har dragits med skador under en lång tid. Under vintern trodde vi att hon äntligen var på väg tillbaka men nu är hon skadad igen. Vi är dock inte beredda att ge upp hoppet om en fin häst som Juliette ännu. Till sommaren kanske det blir aktuellt med betäckning och ytterligare ett föl. Så för er som hoppas, precis som jag, på ytterligare ridning på Juliette – håll tummarna!

Fakta Juliette
Född: 1997
Far: Maraton
Mor: Colette
Morfar: Judexxx
Färg och tecken: Brun, stjärn.
Övrigt: Född på Tunarp. Mor till Nocett. Halvsyster till Gazette, Klarinette och Lafayette.

Juliette som föl