Russin

Russin

Russin är en av Tunarps två shetlandsponnyer och en riktig sötnos. Precis som sin kompis Totte är hon dessutom väldigt lurvig så här års vilket inte gör henne mindre bedårande. Hon är en pigg och snäll ponny som trivs med sina små ryttare, och de små ryttarna älskar Russin. De stora ryttarna med för den delen, för det finns ingen annan häst i stallet, bortsett från Totte, som ger upphov till så många: ”Åååh”, ”Nämen titta”, ”Men guuud så söt”…, som lilla Russin.

Russin kom till Tunarp år 2007 och fann genast en vän i Totte. Tillsammans gör de ett mycket viktigt jobb här på Tunarp, nämligen att intressera våra allra minsta och yngsta besökare för det här med hästar och ridning. Russin gör det jobbet bra, i alla fall för det mesta. För precis som många andra shetlandsponnyer följer hon ibland sin egen vilja och går sin egen väg. Kanske till en grästuva i närheten. Så visst är Russin söt men hon är en envis sötnos.

Fakta Russin
Född: 2004
Far: Kompis Steve
Mor:  Kyllemos My
Morfar: Botvid
Färg och tecken: Fux, vt h i p, vt h p nr
Övrigt: Inköpt år 2007. Kallades innan det för Kyllemos Myrra.

Totte och Russin

Russin gör nästan alltid som man vill