Joline

Joline

Med sin söta uppsyn och sina vackra ögon har Joline nog charmat en och annan ryttare. Genom att vara en av de snällaste hästarna i stallet har hon fått ännu fler på fall. Joline är inte hästen som utmärker sig men hon blir ofta omtyckt av dem som tar chansen att pröva henne. Hon är framåt men inte het, hon går bra i dressyren och ute i skogen är hon en klippa som sällan (eller snarare aldrig) hittar på något bus. Hoppning, framförallt på banan, har länge varit en av hennes svagare sidor med på äldre dagar har hon börjat hoppa allt bättre vilket både förvånat och glatt oss. Kort sagt är hon en riktigt bra ”allroundhäst” numera.

Joline är född och uppvuxen på Tunarp. År 2001 fick hon sonen Newton och de är båda del av Nettans släkt precis som många av Tunarps forna hästar såsom Menuette, Karriär, Linda, Cilla, Gilja, Katja, Kadrilj och Unik. Det går tydligt att se likheter i utseendet hos många av dessa hästar – ett ädelt och vackert huvud med nästintill konkav nosrygg, förtroendeingivande ögon och en rund päronmage! Men om du faller för hennes utseende eller hennes goda hjärta spelar ingen roll, det finns mycket att uppskatta hos denna lilla häst.

Fakta Joline
Född: 1997
Far: Dardel
Mor: Menuette
Morfar: Chagall
Färg och tecken: Brun, vb: vt krnd insida, vt bb. och vt fl.krnd
Övrigt: Mor till Newton. Halsyster till Ivanhoe, Leonardo och Miranda.

Halvsyskonen Leonardo och Joline finner man oftast sida vid sida