Jasper

Jasper

Det är inte alltid lätt att vara stallets matgladaste häst. Det tycker i alla fall inte Jasper som ständigt får stå ut med att gå i ponnyernas hage, fast han är en stor häst, allt för att tillgången på gräs och hösilage ska begränsas.  Jasper är en av de mindre hästarna som mäter strax över ponnymåttet. Han passar därför bra för både vuxna ryttare som inte vill ha en så stor häst och för barn som vill börja rida stor häst. Men låt er inte luras av hans storlek – han hänger med de andra hästarna utan problem och kan gå riktigt bra i både hoppning och dressyr. Han är en positiv häst som trivs med många ryttare, stora som små.

Jasper kom till Tunarp år 2004. När vi berättar att han då var så tunn att man till och med kunde se revbenen på honom är det nästan ingen som tror oss! För vi har fått hålla honom på diet alltsedan dess och ändå är han lite rund om magen. En snygg och lagom tjock häst i sina bästa år skulle han nog själv säga och det är ju trots allt så att Jasper är lika glad i sina ryttare som han är i mat!

Fakta Jasper
Född: 1997
Härstamning: Okänd
Färg och tecken: Mörkbrun
Övrigt: Inköpt 2004 från Tyskland. Hette innan det Chayenne.

Jasper som fieldmaster på Hubertusjakten