Gazette

Gazette

Dags att presentera stallets kanske mest underskattade häst – Gazette. Gazette får ofta stå ut med att människor tycker att hon är lite tråkig. Vissa anser nog att hon inte är tillräckligt pigg eller tillräckligt spännande. Men det är faktiskt inte sant! Gazette är kanske inte hästen som rusar fram men det krävs inte några större insatser för att reglera hennes tempo. Hon har en mjuk och fin hoppteknik och klarar med glans både terrängbanor och hubertusjakternas hinder. Hon är också, till skillnad från många andra hästar, inte särskilt komplicerad i dressyren och på uteritterna är hon en klippa. Dessutom är hon ju faktiskt riktigt snygg och ståtlig med sin vackra fuxfärg, sin långa hals och sina långa ben.

Gazette är född och uppvuxen på Tunarp. Hon tillhör släkten av ”ette-hästar” och är halvsyster till Juliette, Klarinette och Lafayette. Till samma släkt hör även Sonett, Tango, Velvet, Nocett, Owett med flera. Man kan ju alltid diskutera om det finns något särskilt som utmärker just ”ette-hästarna”. Vi tycker nog att de alla är väldigt fina ridhästar samtidigt som de är lite egensinniga och har attityd. Och precis som hos hennes släktingar finns det mycket att tycka om hos Gazette. Med andra ord är det hög tid att börja uppskatta snarare än att underskatta.

 
Fakta Gazette
Född: 1994
Far: Beach Boy
Mor: Colette
Morfar: Judexxx
Färg och tecken: Fux, genomgående bläs.
Övrigt: Halvsyster med Juliette, Klarinette och Lafayette.

Gazette med mamma Colette

Gazette blickar ut över Upploppsfältet efter en lyckad Hubertusjakt