I helgen var det så dags för den andra och sista Hubertusjakten för i år. Hubertusjakt på Tunarp är en tradition som vi är stolta över och den har anordnats på gården i olika varianter sedan 1970-talet.  Precis lika traditionsenligt är det också att ha Akademiska Ridklubben från Stockholm på besök under någon av höstens jakter. På Veckans bild ser vi helgens glada ”ARK-are” som strax efter fotot tagits ska gå in och sadla sina hästar och bege sig ut på den spännande jakten. Vädret denna oktoberdag var milt om än inte lika soligt som förra helgen, men hästarna var minst lika pigga och glada. Det är svårt att beskriva hur det känns att rida Hubertusjakt. Det måste nog upplevas. För det är väldigt speciellt att rida i en så stor grupp och den långa jakten är tufft för både hästar och ryttare. Dessutom beter sig hästarna knappast så som de gör på jakten någon annan gång under året. Sammanlagt var det 21 ryttare, inklusive master Emma Hartelius och fieldmaster Daniéla Nilsson, som deltog och med så många ryttare blev det såklart ett mäktigt upplopp som du kan spana in på vår Facebook-sida eller på YouTube http://www.youtube.com/watch?v=9V-08DDXs_8.

Till alla glada ARK-are – Vi ses snart igen!

Akademiska Ridklubben på Hubertusjakt (22 oktober 2011)