Årets första Hubertusjakt har gått av stapeln nu i helgen. Som alltid när det är dags för Hubertusjakt var stämningen på topp hos både ryttare och hästar. Kavajerna och de vita ridbyxorna var på och ridstövlarna lika välputsade som hästarna. Solen strålade och morgonens krispiga frost hade gjort luften klar och lite kylig. Hela Tunarp var marmorerat av gula höstlöv och ryttarna kunde väl knappast ha haft bättre förutsättningar. Master Emma Hartelius och fieldmaster Amanda Syrén-Kronqvist var glada men nervösa, för det är ju mycket som kan hända på en jakt. Efter ett par timmar i sadeln och ett spännande upplopp, där Neptun och hans ryttare knep första platsen på upploppet och Epoks glada ryttare hittade rävsvansen, så kunde dock alla återvända med ett leende på läpparna. För även om det blir mycket adrenalin och hög puls hos samtliga deltagare (och även hos oss som tittar på) så är det ju framförallt fantastiskt roligt med Hubertusjakt. På veckans bild ser vi hur ryttarna ger sig i väg mot jakten till ljudet av Tunarps klocka, ett ljud som får hästarna att vakna till lite extra varje år. Stiligt och spännande på samma gång.

P.S. Vill du se filmen på upploppet? Gå in på vår Facebook-sida eller se det på YouTube www.youtube.com/watch?v=CRl9sUziIOE D.S.

På väg mot årets första Hubertusjakt (15 oktober 2011)