Vi som jobbar som ridlärare på Tunarp tänker ju allt som oftast att vi har ett väldigt härligt jobb. Vi får rida på fina hästar, arbeta utomhus på en ovanligt vacker arbetsplats, träffa trevliga och hästintresserade människor och galoppera fram i skog och mark. Allt på betald arbetstid! Vissa helger är kanske särskilt roliga, så som denna då vi prövat vårt nya koncept med ”Terränghoppningskurs”. Kursen är som en vanlig helgkurs på Tunarp med ridning fredag till söndag och två ridpass om dagen. Ett av passen varje dag består dock av hoppning i terrängen till exempel på fälten eller på någon av våra terrängbanor, och det är det som är speciellt med just Terränghoppningskurserna. På veckans bild syns Leonardo som glider fram över ett av hindren på Stora terrängbanans innervarv då en av grupperna hoppade där på lördagen. Det blev en väldigt rolig helg tyckte både ryttare, ridlärare och inte minst hästarna som var fulla av energi och sällan skådad hoppglädje. Ja, ibland blev det till och med ett och annat hösthopp utan hinder!

P.S. För er som genast tänker att detta vore roligt kan vi rekommendera ett besök på hemsidan där ni kan läsa mer om Terränghoppningskurserna. Förhoppningsvis blir det en ny kurs till våren! D.S.

Leonardo på Terränghoppningskurs