Gaya

Gaya

Det är hästutdelning på Tunarp och den lyckliga ryttaren som dragit lott nummer ett kliver fram. Med ett leende väljer hon Gaya och i bakgrunden hörs några besvikna suckar. Gaya står nämligen högst upp på mångas önskelista och det är lätt att förstå varför. Gaya är en häst för alla som söker en riktigt pigg men samtidigt känslig häst. Hon kanske inte passar dig som är oerfaren och vill ta det lite lugnare men väl er andra. Hon går utmärkt i dressyren och är en av stallets bästa hopphästar. Att galoppera på Gaya i skogen är dessutom lite som att sväva fram på en flygande matta. Oavsett terräng så flyger hon med lätthet fram och ger dig känslan av att hovarna knappt nuddar marken.

Gaya är inköpt och kommer från samma ställe som Epok och Fanfar. Efter att ha dragits med ryggproblem en tid är hon nu tillbaka i form vilket gläder många. Under det här året har hon ofta gått i par med femåringen Troja och nog har dessa två hästar många likheter. Kvicka fötter, mycket motor och en smidighet som gör att både ridning på banan och terrängen känns inspirerande. Dessutom är de två hästarna slående lika även till utseendet. Så för dig som inte drar första lotten – det finns alternativ!

Fakta Gaya
Född: 1994
Far: Solid
Mor: Aloette
Morfar: Kadrilj
Färg och tecken: Brun, stjärn och snopp, vfr: vt hkot. – vt kot., vb: vt halvkot., hb: vt ökotl.
Övrigt: Inköpt, kallades innan dess Aida.

Gaya hoppar på stora terrängbanan