Det är få saker som går upp mot att galoppera över ett fält. Känna vinden i ansiktet och kraften i hästens galoppsprång. Känna hur hästen så gärna skulle vilja att du släppte den fri att springa snabbare men hur den ändå lyssnar på dig. Känna friheten i det öppna och vidsträckta som samtidigt ger lite pirr i magen. För det är ju oftast på fälten som det händer. Det är där som hästarna tar några extra skutt av lyckorus och äventyrslusta. Men man kan kanske inte klandra dem för det, nog blir väl även vi ryttare lyckliga när vi får chansen att sträcka ut på ett härligt fält. På en härlig Tunarpshäst. Veckans bild kommer från Upploppsfältet där några av deltagarna i denna veckas helgkurs galopperar fram. På Upploppsfältet är det inom några veckor dags för just upplopp under årets Hubertusjakter och nog börjar det märkas att hästarna vet vad som är på gång. Det märktes om inte annat då ridklubben, Tunarp Fältrittklubb, ordnade med uteritt för sina medlemmar på ridskolan på söndagseftermiddagen och några pigga hästar njöt lite extra av friheten på fälten.

Galopp på Upploppsfältet