Vi vill bara slå ett litet slag för den bästa ridmånaden – September! Alla årstider har sin charm, det vet inte minst vi som har förmånen att bo på den här vackra gården och följa årstidernas växlingar där. Men sett ur ett ridperspektiv så är nog ändå september bäst. Det är fortfarande varmt och skönt men inte stekhett som på sommaren och man slipper dessutom de flesta insekterna. Vi har slagit all vall (alltså tagit in allt hösilage till hästarna) vilket innebär att vi kan rida på alla våra härliga fält, vilket man inte kan under våren och försommaren. Luften är klar och ren och träden börjar vackert växla färg till gult, orange och rött. Men det bästa av allt är nog att hästarna är i kalasform. De har nämligen jobbat upp konditionen hela sommaren och är samtidigt pigga och utvilade efter att ha gått över till en lugnare säsong med ridskola och helgkurser. Kort sagt, att besöka Tunarp i september är helt enkelt perfekt! Veckans bild är tagen från torpet Mohagen och visar en av Tunarps kanske vackraste utsikter över fälten där (Mohagens svälter, Grytan, Upploppsfältet heter de tre fälten). Ni som bott på Mohagen känner säkert igen er. På fälten betar oftast får, så även denna vackra septemberdag.

Utsikt från Mohagen