Moletow

Moletow

Moletow är även han en av våra piggare hästar som trivs allra bäst i skogen, på fälten och på våra terrängbanor. Eller varför inte längst fram i täten på upploppet under huberstusjakten? På banan är han oftast lugnare och kan gå riktigt fint framförallt i hoppningen. Han är en självklar favorit hos många ryttare och han verkar visst bara bli populärare med åren.

Moletow köptes in till Tunarp för elva år sedan och om man tittar i backspegeln kan man tydligt se en stor utveckling hos honom. Eller anpassning är kanske det rätta ordet. När Moletow första kom till Tunarp hade han nog lite svårt att anpassa sig till sin nya flock och inte minst till allt roligt som vi gjorde här. När han fick chansen att komma ut på något fält gick det mesta överstyr, när han skulle rida i väg på terrängbanorna gick han mer bakåt och uppåt än framåt trots att han tyckte det var väldigt roligt att hoppa och den stora metallgrinden vid rasthagarna har för evigt märkts av den gången då Moletow hoppade över den. Men allt detta är historia nu och det är härligt att se att även hästar som Moletow med tiden finner sin plats på Tunarp.

Fakta Moletow
Född: 1993
Far: Maraton
Mor: Rössina
Morfar: Krevad
Färg och tecken: Brun, vita hår i pannan och strimbläs.
Övrigt: Köptes in till Tunarp år 2000.

Moletow tar täten på upploppet