Epok

Epok

Epok är inte född på Tunarp men kom hit redan som ung och är idag väl förtrogen med det mesta här.  Han kan rutiner, ridvägar och terrängbanor utantill. Stressar sällan utan att för den skull kännas långsam. Epok är en av våra fyra skimlar vilket är praktiskt när man ska hitta honom i en hage full av bruna hästar. Där ses han oftast gå bredvid sin stora kärlek, stoet Aurora. Nu kanske få ryttare väljer häst efter deras färg men vill man ha en trygg och klok häst, som dessutom är vit, är Epok ett bra val.

Det här med trygg och klok förresten. När Epok var yngre var det betydligt mer bus och bocksprång, så det är ju bara en beskrivning av honom. Nog är det kanske lite av tjusningen med hästar, att de är oförutsägbara, även om det kan bli svårt som ridinstruktör att lämna några garantier. När en äldre herre som Epok (vid mycket sällsynta tillfällen får vi väl tillägga) skuttar lite på fälten idag kan man dock inte annat än le. Le åt hans glädje och le åt att man aldrig slutar bli förvånad när det gäller våra hästar.

Fakta Epok
Född: 1992
Far: Little Q
Mor: Pam
Morfar: Pegasus
Färg och tecken: Skimmel
Övrigt: Inköpt till Tunarp. Kallades innan det Papageno. Halvbror till Fanfar och Pollux.

Epok och Aurora betar i takt