Hög tid att presentera Tunarps unghästar! För närvarande har vi åtta unghästar på gården.  Det är treåringarna Velvet, Verdi och Viggo som precis kommit tillbaka från inridningen, fyraåringen Umbra, och våra femåringar Tango, Tindra, Troja och Timjan. De fyra sistnämnda kommer börja gå med i verksamheten under sommaren och hösten. Kanske har du spanat in någon av dem i hagen och vill ta chansen att pröva. Att rida unghäst kräver en hel del av dig som ryttare och de kan naturligtvis inte lika mycket som våra äldre hästar. Men de är å andra sidan känsliga, nyfikna och pigga på att lära sig. Alla ni som önskar en utmaning och som inte kan motstå dessa vackra och charmiga hästar kommer knappast bli besvikna.

Tango
Född: 2006
Far: Chess
Mor: Balette
Morfar: Judexxx
Färg och tecken: Fux, genomgående bläs, vt ul, 3 vt ff
Kort om Tango: Tango är en stor och stilig fuxvalack med samma breda bläs som mamma Balette. Han är en positiv ridhäst, hoppar bra och upplevs som stabil och lugn, trots sin ungdom. Tango tillhör släkten ”ette-hästar” och är halvsyskon till Velvet och Sonett.

Timjan
Född: 2006
Far: Okänd
Mor: Liesel
Morfar: Okänd
Färg och tecken: Brun
Kort om Timjan: Timjan kom som en liten överraskning en tidig vårddag 2006. För inte visste vi att Liesel var dräktig när vi köpte henne sommaren innan! Timjan är en snäll och duktig ponny som alltid gör sitt bästa.

Tindra
Född: 2006
Far: Chess
Mor: Tintomara
Morfar: Lambert
Färg och tecken: Brun, genomgående bläs, vt ul, 4 vt ff
Kort om Tindra: Tindra är en pigg och glad häst som till utseendet är en kopia av mamma Tintomara. Precis som Tango är hon duktig på hoppning men lite mer sprallig. Tindra är syster till Umbra.

Troja
Född: 2006
Far: Kriusxx
Mor: Venus
Morfar: Milano
Färg och tecken: Brun, snopp, v h nr, 4 vt ff
Kort om Troja: Troja är en liten häst med mycket motor och kvicka fötter. För er som gillar hästar som Gaya eller Trojas mamma Venus så kommer hon nog kunna bli en ny favorit. Troja är halvsyster till Verdi.

Umbra
Född: 2007
Far: Chess
Mor: Tintomara
Morfar: Lambert
Färg och tecken: Mörkbrun, genomgående bläs, 4 vt ff
Kort om Umbra: Med sin annorlunda teckning ser Umbra nästan ut som en indianhäst med vita fläckar på ben och mage. Hon är en häst med attityd och energi som kommer börja gå med i verksamheten nästa år. Umbra är syster till Tindra.

Velvet
Född: 2008
Far: Richfield
Mor: Balette
Morfar: Judexxx
Färg och tecken: Mörkbrun, stjärn
Kort om Velvet: Velvet är en långbent och skygg skönhet. Återstår att se hur hon utvecklas som ridhäst men vi hoppas mycket på denna vackra häst. Velvet är halvsyskon till Tango och Sonett.

Verdi
Född: 2008
Far: Sandakan
Mor: Venus
Morfar: Milano
Färg och tecken: Mörkbrun, stjärn, snopp
Kort om Verdi: En pigg och nyfiken liten häst som skött sig fint under inridningen. För er som vill rida på honom dröjer det dock fram till 2013! Verdi är halvbror till Troja.

Viggo
Född: 2008
Far: Power Boy
Mor: Undine
Morfar: Saimir
Färg och tecken: Brun, stjärn
Kort om Viggo: En charmig och snäll häst som förhoppningsvis kommer bli en lika bra ridhäst som storebror Neptun.