Katinka

Katinka

Katinka är en robust ponny som genom sin snällhet, sitt tålamod och sin charm vunnit många ponnyryttares hjärtan. Katinka är dessutom snygg, i alla fall om du frågar henne själv, och hon visar gärna upp sin välformade (kanske något runda) kropp och vackra brunvita färg när det är dags för fotografering. När det gäller ridning så är Katinka bra på det mesta såväl hoppning som dressyr och uteritter i skogen. Hon är dessutom en av de största ponnyerna vilket gör att hon passar bra för lite större och längre ponnyryttare och hon kan även ridas av ungdomar och mindre vuxenryttare.

Katinka köptes in till Tunarp för sju år sedan. Om hennes bakgrund vet vi tyvärr inte så mycket. Kanske var hon inkörd för hon hade, åtminstone i början, en tendens att föredra snabb trav framför galopp vilket skulle kunna bero på att hon varit van vid att bli körd. Vi har dock aldrig prövat att sätta en vagn efter henne men väl en och annan snowracer eller pulka på vintern som ni kan se på bilden nedan. Och precis som med annat vi hittar på med Katinka i form av gymkana, voltige, bad och lekar verkar hon tycka att det är lika roligt som vi!

Fakta Katinka
Född: 1998
Härstamning: Okänd
Färg och tecken: Brun, stickelhårig, stjärn
Övrigt: Inköpt 2004.

Katinka i Hammarhagen

Tolkning efter Katinka