Hassan

Hassan

Hassan är ponnyn som verkligen sticker ut i ponnyhagen. Till skillnad från de andra ponnyerna som periodvis ser ut som runda bollar har han en smäcker och nästan fullblodsliknande kroppsform. Liksom ett fullblod är han emellanåt också något av en racerponny. En väldigt snäll racerponny får vi tillägga, för Hassan vill alltid sina ryttare väl.

Alltsedan Hassan kom till Tunarp år 2006 har han blivit omtyckt för sin positiva och arbetsvilliga attityd. Han vill alltid göra ett bra jobb och anstränger sig för att hans ryttare ska trivas. Hassan har även visat sig vara en rolig ridhäst för vuxna ryttare (kortvuxna och små sådana) då han är imponerande snabb och inte har några som helst problem att hänga med ute i skogen med storhästgrupperna. Han gillar hoppning och är dessutom en av de få ponnyer som hoppat hela stora terrängbanan. Vill du ha en ponny som är både snäll och snabb kanske Hassan är något för dig?

Fakta Hassan
Född: 1996
Far: Sunrise Ramon
Mor: Paloma
Morfar: Flashy Lad
Färg och tecken: Brun, stjärn, vt vbf, vt hbf
Övrigt: Tysk ridponny. Inköpt 2006, kallades innan dess Rodrigo.