Pollux

Pollux

Pollux var i den grekiska mytologin, tillsammans med sin bror Castor, en hjälpare och beskyddare av människor. Med den bakgrunden får man nog säga att vi valt ett passande namn för denna schyssta häst. Pollux är oftast ett säkert kort för nybörjarryttaren och en riktig läromästare i både hoppning och dressyr. Han har inte för inte fått smeknamnet ”Pojkvänshästen” efter att många meddragna pojkvänner fått prova ridning för första gången på just honom.

Pollux köptes in till ridverksamheten tillsammans med sin bror Fanfar och halvbror Epok. Även Gaya är inköpt från samma ägare. Gemensamt med sin bror Fanfar har han sin bruna färg men i övrigt är de ganska olika. Fanfar rusar fram i skogen medan Pollux ger dig chansen att njuta av naturen. Fanfar tar gärna två hinder i ett medan Pollux är mån om att du också har det bekvämt. Det är bara sån han är, vår beskyddare Pollux.

Fakta Pollux
Född: 1991
Far: Marduk
Mor: Pam
Morfar: Pegasus
Färg och tecken: Brun, vita hår i pannan och på nosrygg.
Övrigt: Inköpt tillsammans med sin helbror Fanfar och halvbror Epok.

Pollux och Lafayette