Devina

Devina

En liten stor häst eller en stor liten häst? Devina är en av våra hästar som precis når över ponnymåttet och har därför blivit en favorit hos många ryttare som vill ha en mindre häst men som ändå hänger med i storhästgrupperna. För hon är en pigg liten häst och det hon eventuellt förlorar i steglängd tar hon igen med fart. Andra hästar i stallet av samma storlek är Neptun och Jasper och precis som dem är Devina perfekt för yngre ryttare som precis tagit steget upp från ponny till stor häst och som dessutom uppskattar en häst som gillar såväl hoppning som dressyr.

Devinas något mindre storlek beror på att mamma Ceres var en New Forest-ponny och pappa Happy Day var ett svenskt halvblod. En lyckad kombination får man väl säga. Mamma till Ceres var i sin tur Venus (Duickers Performance Command), en av Tunarps första hästar, och i Devinas släkt ingår bekanta namn såsom Jupiter, Remus, Silva, Thisbe och Undine. I stallet kan du spana in Devinas släktträd (som snart också kommer läggas ut på bloggen). Och vad gäller detta med liten eller stor häst så spelar det ingen roll, för Devina är den perfekta kombinationen.

Fakta Devina
Född: 1991
Far: Happy Day
Mor: Ceres
Morfar: Ashurst Wonder
Färg och tecken: Mörkfux, stjärn, vita hår på nosrygg, vfr: vita hår, vb: fuxfläckar på kr.
Övrigt: Född på Tunarp samma år som Domino.

Devina på Hubertusjakten den 9 oktober 2010