Glimmer

Glimmer

Snällare ponny än Glimmer får man nog leta efter. Han tar verkligen hand om sina små ryttare och är en favoritponny för många. Det går kanske inte alltid så snabbt men Glimmer vet att han alltid når målet ändå, så varför stressa? Dessutom har Glimmer, till skillnad från kompisen Emil, listigt räknat ut att man får många fler morötter om man ser till att ryttaren är nöjd, glad och kvar i sadeln än om ryttaren ramlar av.

Glimmer kom till Tunarp tillsammans med Emil för tolv år sedan och på den tiden var han faktiskt allt annat än lugn och snäll. Snarare otämjd. Vi fick inte tag på honom i hagen, vi fick plocka isär hela tränset när vi skulle försöka tränsa honom och den första ridturen varade i knappt fem sekunder (sedan låg bloggförfattaren och tuggade på sanden i paddocken). Som tur var fann han sig snart till rätta på Tunarp och idag är det väl knappast någon som tror en om man berättar att Glimmer en gång var vild och svårhanterlig.

Fakta Glimmer
Född: 1994
Härstamning: Okänd
Färg och tecken: Skimmel.
Övrigt: Inköpt tillsammans med Emil 1999. Importerad från Danmark.

En ung Glimmer