Aurora

Aurora

För många är Aurora den absoluta drömhästen, för andra alltför mycket häst helt enkelt. Hon har alltid varit en häst som blivit uppskattad för sina kvaliteter på såväl dressyr- och hoppbanan som ute i terrängen. Uppskattad av dem som gillar fart vill säga, för med Aurora känns det alltid som att det finns en växel till. Och även om hon i år fyller 23 år verkar det inte innebära att hon slagit av på takterna nämnvärt utan hon fortsätter vara en av stallets snabba hästar.

Att Aurora har en stor beundrarskara bland våra ryttare är tveklöst men även i hagen är hon uppvaktad av sin trogna kavaljer Epok som sällan lämnar hennes sida. Aurora och Epok är för övrigt inte det enda kärleksparet bland våra hästar. Milos och Lafayette är kanske det mest kända paret här men även Nimbus och Paloma, Juni och Nocett, Hamlet och Liesel verkar ha fallit för varandra. Charmören Variant nöjer sig inte med en käresta utan ses ofta i sällskap med både Devina och Gaya.  Om kärlek dessutom uppstått mellan några våra ryttare kanske vi ska låta vara osagt men det är nog inte omöjligt…

Fakta Aurora
Född: 1988
Mor: Corona
Far: Kaliber
Morfar: Idealist
Färg och tecken: Mörkbrun, stjärn, vfr: vit fläck.
Övrigt: Aurora är född på Tunarp och som de flesta av våra stora hästar är hon ett svenskt halvblod. Hon fick även fölet Elektra (1992-2000).

Epok och Aurora