Som utlovat kommer här en kort presentation av förra årets nykomlingar i ridverksamheten – Sonett, Paloma och Nimbus.

Sonett
Sonett (född 2005) är egen uppfödning efter Tunarpsstoet Balette och Flyingehingsten Qalle. Balette är även mor till både Tango och Velvet. Sonett tillhör därmed den stora släkten av ”ette-hästar” som funnits på Tunarp sedan verksamhetens början. Till ”ette-hästarna” hör även bekanta namn såsom Klarinette, Lafayette, Juliette, Gazette, Owett och Nocett. Sonett är en positiv häst som har lätt för sig, både vad gäller hoppning och dressyr. Naturligtvis är han fortfarande något av en unghäst men framtiden ser mycket lovande ut.

Paloma
Paloma (född 2003) är precis som Nimbus inköpt från samma hästhandlare där vi även köpt in ett par av Tunarps andra hästar såsom Juni, Lancelot och Jasper. Ursprungligen kommer hon från Holland och hette tidigare ”Wild Rose”. Paloma är en häst för den som gillar fart och passar bäst för mer erfarna ryttare. Hon är en stabil och orädd hopphäst som verkar trivas bättre på Tunarp för varje dag som går.

Nimbus
Nimbus (född 2001) kommer ursprungligen från Lettland och kom till Tunarp i maj 2010 tillsammans med Paloma. Nimbus hette tidigare ”Harvijs”, ett namn som han fortfarande lystrar till.  Han är en av våra större hästar och en stadig och pålitlig allroundhäst som gillar både dressyr och hoppning.

Paloma, Nimbus och Sonett