Emil

Emil

Att Emil är ett passande namn för denna pigga och busiga lilla ponny kan nog många hålla med om. Det finns trots allt vissa likheter mellan honom och Emil i Lönneberga, de menar båda väl men kan inte riktigt rå för att det blir tokigt gång på gång. Det har till exempel hänt att vi hört ridlärare ropa ”Eeeeeeemmiiiil” över hela stallplan när Emil beslutat att lägga sig ner och ”klia sig lite”, med ryttare, sadel och träns på. Men trots visst bus finns det många barn som älskar Emil. För han är ju faktiskt oftast snäll och han är dessutom en pigg, hoppglad och mysig ponny.

Emil är inköpt och kom till Tunarp tillsammans med kompisen Glimmer. Numera är de flesta av Tunarps tio ponnyer inköpta men under lång tid födde vi upp våra egna ponnyer av rasen New Forest. Kanske minns du godingar såsom Darlene, Venus, Diana, Twiggy, Bacchus, Ceri, Ceres, Dandy, Foibus, Hiram, Hazard, Josefine, Jupiter, Jehu, Laura, Malin, Mallard, Oliver, Remus, Silva, Thisbe eller Undine? Även Emil kommer säkerligen leva kvar i minnet hos många av våra ryttare långt efter att de slutat rida ponny. För man kan säga vad man vill om honom, men han lämnar ingen oberörd.

Fakta Emil
Född: 1992
Härstamning: Okänd
Färg och tecken: Skimmel.
Övrigt: Inköpt tillsammans med Glimmer 1999. Importerad från Danmark.

Emil och Amanda Karltorp