Variant

Variant

Variant är hästen som älskar att umgås, äta upp morötterna i fickorna på dig och låta sig bli ryktad och ompysslad. Han är kanske inte känd som stallets modigaste häst, i alla fall inte när det kommer till hinder av plast, men han förvånar oss emellanåt. Han är till exempel en stadig ledarhäst, tycker om hoppning på våra terrängbanor och kan vara riktigt snabb när han får chansen att sträcka ut på fälten. Dessutom är han en genomsnäll häst – perfekt för alla vuxna nybörjare som varje sommar kommer till Tunarp för att prova på ridning för första gången (och förhoppningsvis fastnar för gott).

Variant är född på Tunarp och hans pappa, hingsten Milano, var för övrigt även far till de andra fölen som föddes 1987 – Venus, Vivaldi, Verona – som säkert är välbekanta namn för många av er som ridit på Tunarp under 90-talet. Variants mamma Bella var kallblod (en korsning mellan nordsvensk och russ) vilket delvis kan förklara Variants lite ”kraftigare” kroppsbyggnad. Men hellre rund och sund, eller hur? Så snåla inte med de där morötterna!

Fakta Variant
Född: 1987
Far: Milano
Mor: Bella
Morfar: Okänd
Färg och tecken: Brun, bläs
Övrigt: Bella fick även ytterligare ett föl, ponnyn Granit. Granit var alltså Variants halvbror och ett ”kärleksbarn” mellan Bella och Tunarpsponnyn Dandy (som senare blev valack och lite mindre rymningsbenägen).

Variant och Thoreau