År 2010 är nu förbi och vi kan titta tillbaka på ännu ett härligt ridår på Tunarp. Säsongen för kursverksamheten var ovanligt lång förra året då vi hade intensivkurser i dressyr och hoppning både i februari och i november. Under året besökte över 600 ryttare Tunarp för att delta i någon av våra kurser och cirka 80 ridskoleryttare red på ridskolan varje vecka under terminerna. Sammanlagt gick hästarna tillsammans över 7000 lektioner. Så de hade nog gjort sig förtjänta av lite jullov och en extra morot!

Tre nya hästar – Sonett, Paloma och Nimbus – introducerades för verksamheten och blev säkerligen nya favoriter hos en eller annan ryttare. Mer om dem kommer ni kunna läsa i ett blogginlägg längre fram. Några föl blev det inte under 2010 men vi kunde istället följa utvecklingen hos våra åtta unghästar – Tango, Troja, Tindra, Timjan, Umbra, Velvet, Verdi och Viggo. Även dem kommer ni kunna läsa om framöver.

Det är också tid att blicka framåt. Det är nu januari och ridskolan har precis dragit igång igen efter juluppehållet. Den 12-13 februari hålls den första intensivhelgen och i april, då snön förhoppningsvis lämnat oss och vårsolen skiner, börjar vi med vårens helgkurser. Under vecka 24-32 är det sedan som vanligt sommarkurser som gäller och i slutet av augusti är det dags för upprop inför ridskolan år 2011/2012 och start för höstens helgkurser. Till hösten kommer vi också introducera något alldeles nytt på Tunarp – Terränghoppningskurs. Under två helger i oktober finns det möjlighet att träna lite extra på hoppning ute i terrängen, främst på hinder på våra fält. Kursen vänder sig till mer erfarna ryttare och mer information kommer finnas på hemsidan inom kort. De andra två oktoberhelgerna är det såklart hubertusjakt i vanlig ordning och i november hålls fler intensivkurser. Förhoppningsvis finns det något att se framemot för er alla år 2011!

P.S. Har du inte bokat ridkurs än? Spana in Nyheter – Lediga platser på hemsidan www.tunarp.se så kan du läsa mer om vilka kurser som ännu inte blivit fullbokade. D.S.

Hubertusjakt – en av förra årets höjdpunkter