Totte

Totte

För flera av Tunarps yngre ryttare är det just Totte som varit den första hästen som de ridit på. Även bloggförfattaren själv kan se tillbaka på ett par lyckliga år tillsammans med honom.  Totte är oemotståndlig och populär. Populär hos de föräldrar som ser klara fördelar med en låg fallhöjd men naturligtvis mest populär hos de yngre barnen. Totte är dock inte barnens favorit bara för att han är den kanske sötaste hästen i hela stallet utan också för att han är något så ovanligt som en snäll shetlandsponny, både i stallet och på ridbanan. (Kalla mig fördomsfull men ibland verkar det som att små hästar är extra envisa och illvilliga.)

Totte köptes in till Tunarp 1992 som ridhäst till barnen Karltorp men har gått med i ridverksamheten större delen av sitt snart 25-åriga liv. Han är en av de få hästar på Tunarp som är inkörd vilket han visar prov på emellanåt och sedan 2007 har han sällskap av vår andra shetlandsponny Russin. Detta har kanske skapat viss konkurrens vad gäller ”stallets sötaste” men tillsammans gör Totte och Russin ett viktigt arbete med att väcka intresset för ridning hos våra framtida Tunarpsryttare.

Fakta Totte:
Född: 1986
Far: Botvid
Mor: Trulsan
Morfar: Fernando van der Bosrand
Färg och tecken: Fux, stickelhårig, strimbläs, snopp.
Övrigt: Inköpt 1992. Hette från början Nords Totte efter Nords Stuteri som fött upp honom. Blev klassegrare och Champion Föl på Strömsholm 1986.

Totte som föl

Totte och en ung Amanda Karltorp

Totte med vagn