Vanliga frågor

Hur anmäler jag mig till en ridkurs?
Enklaste sättet att anmäla sig till en ridkurs är att maila till oss med en förfrågan. Du får sedan en skriftlig bekräftelse på din anmälan. Du kan maila oss direkt här.

Vad kostar en ridkurs?
Du kan läsa mer om priserna för våra olika ridkurser här.

Hur betalar jag?
Inbetalning sker till vårt bankgiro 5067-3516. Ange ditt namn och fakturanummer när du betalar. Har ni bokat i grupp anger du namnet på den som stått för bokningen samt fakturanummer. Betalningen delas upp i en delbetalning och i en slutbetalning. Du kan läsa mer om priser och betalning här.

Hur hittar jag till Tunarp?
Använder du GPS eller karta via din mobil hittar du enklast hit genom att ange ”Tunarps gård 2”. Vägbeskrivning till Tunarp finns också här.

När ska jag hämta ut min nyckel?
Du kan hämta din nyckel från klockan 15.00 dagen innan ridkursen börjar.

Var ska jag hämta ut min nyckel?
Nyckeln hänger i entrén i den gula flygelbyggnaden till vänster om stora huvudbyggnaden på gården. Huset är märkt ”KONTOR”.

Hur sent på kvällen innan kursen kan kan jag komma?
Vi hänger ut nycklarna till dig så du får komma när du vill efter klockan 15.00.

Hur bor jag och med vem (t.ex. om jag kommer ensam)?
På sommarkurserna bokar du boende efter hur många sängplatser ert sällskap/er familj behöver. Det går bra att bo fler än de som rider, om t.ex. anhöriga eller vänner vill följa med men inte kommer att rida, förutsatt att ni bokat ett större boende. Kommer du ensam på våra sommarkurser placerar vi dig i ett eget boende beroende på var det finns plats.

På övriga ridkurser bor du tillsammans med de som du bokat ridkursen med. Kommer du ensam får du även då ett eget boende.

Vad ska jag ta med mig till Tunarp?
Ta med kläder, handskar och skor lämpade för ridning, tänk på att ta med kläder även för dåligt väder t.ex. regnkläder. Gummistövlar är bra att ha när vi ska ut i hagen och hämta hästarna.  Hjälmar och säkerhetsvästar finns att låna om du inte vill ta med egna.

Finns det hjälmar och säkerhetsvästar att låna?
Ja det finns hjälmar och säkerhetsvästar att låna. Vi rekommenderar att du använder säkerhetsväst under hoppning och uteritter. Vid hoppning i terrängen är säkerhetsväst obligatoriskt.

Vilken utrustning finns i boendet?
På Tunarp bor du i lägenheter eller torp med självhushåll dvs. våra gäster lagar sin egen mat. I våra olika boenden finns sängar med täcken och kuddar, men du behöver ta med egna lakan. Köken är utrustade med kylskåp och frys/frysfack, spis med ugn, kaffebryggare samt porslin och köksgeråd för matlagning. Micro, vattenkokare och tv finns inte. Till boendet finns städutrustning men du behöver ta med t.ex. toapapper och diskmedel.

Kan jag ta med mitt husdjur?
På sommarkurserna är det möjligt att ta med t.ex. hund eller katt om du bokar boende i något av våra torp (Mohagen, Garvaretorpet eller Espetelningen). Till våra övriga boenden får husdjur inte tas med. Eftersom torpen bara används under sommaren går det tyvärr inte att ta med husdjur under våra ridkurser under vår- och höstsäsong.

Jag har blivit sjuk/fått förhinder, kan jag få pengar tillbaka?
Vid avbokning senast 90 dagar innan kursens start betalas halva delbetalningen tillbaka. Slutbetalningen sker 40 dagar innan kursen startar och återbetalas endast om du blir skadad eller sjuk mot uppvisande av läkarintyg. Du kan läsa mer om priser och betalning här.

Vilka försäkringar gäller när jag är på Tunarp?
Tunarps Säteri har en kollektiv olycksfallsförsäkring för våra kunder samt en särskild försäkring för ev. skador som orsakas av våra hästar (Agria Incident). Vi rekommenderar dock att du ser över ditt eget försäkringsskydd beträffande olycksfall samt din hemförsäkring.